Skip to content

Rólunk

Történetünk

A folyóirat első száma 1963 januárjában jelent meg Új élet címmel. Az első öt évfolyam ezt a címet viselte, majd a szerkesztők megváltoztatták Vetés és Aratásra, hogy ne legyen összetéveszthető egy hasonló címmel megjelenő másik folyóirattal.

A szerkesztők, Kovács Árpád és Ungár Aladár Németországban végezték a munkájukat. Akkoriban a kommunista hatalom nem engedte a keresztyén témájú irodalom szabad terjesztését Magyarországon.

A korlátozás és különböző akadályok ellenére a folyóiratból jelentős mennyiség érkezett Magyarországra és a környező országok magyarlakta területeire, ahol elsősorban gyülekezetek kapták és adták tovább.

A rendszerváltozás után nemsokkal megalakult Magyarországon az Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió Vohmann Péter vezetésével, amely átvette a folyóirat kiadását és terjesztését, míg a szerkesztést továbbra is Kovács Árpád és felesége, Sára végezték Németországban.

2000-től a 30. évfolyam 1. számától Magyarországra került a szerkesztés feladata, miután Kovács Árpád idős kora és betegsége miatt nem tudta tovább folytatni a szolgálatot. Egerben Soproni János és felesége, Mária vezetésével egy önkéntesekből álló csoport vette át a megkezdett munkát.

2020-tól a Soproni házaspár átadta a szolgálatot a jelenlegi szerkesztő csoportnak.

Szerkesztőség

Tagjai:
Fodor Beáta,
Lempergerné Juhász Emese,
Lemperger Róbert,
Maszárovicsné Éva,
Maszárovics Zoltán.

Cím:
3300 Eger, Mályva utca 4/B.